Smederevo: Isključene kamere koje pokrivaju Trg na kome će biti protestni skup

Organizatori skupa pozvali su učesnike da protest bude miran i dostojanstven i "vjeran svojoj izvornoj ideji".
111 pregleda 5 komentar(a)
Vlado Georgiev, Foto: Instagram
Vlado Georgiev, Foto: Instagram
Ažurirano: 04.03.2017. 15:24h

Poslije informacije da večeras na Trgu Republike u Smederevu neće biti struje, iz Građanske inicijative u tom gradu je rečeno da su isključene i lajv kamere koje pokrivaju trg na kojem će biti održan protestni skup i s razglasa puštana muzika Vlada Georgijeva.

Koncert Gergijeva u tom gradu je ranije zabranjen, podsjećaju u Građanskoj inicijativi "Koncert Vlada Georgieva - ipak ćemo održati", i navode da su se preko kamera mogla uživo na internetu pratiti dešavanja na trgu.

U inicijativi je ranije rečeno da večeras neće biti struje, jer će biti isključena na području oko Trga Republike. Izvor blizak Gradskoj upravi kazao je za agenciju Beta da "struje neće biti" na prostoru Trga Republike gdje je zakazan protest, a kako je dodao taj izvor, "ako bude potrebno, neće je biti ni u cijelom gradu".

Jelena Ilić iz Građanske inicijative je navela da tu inicijativu na fejsbuku podržava više od 20.000 ljudi . Organizatori skupa pozvali su učesnike da protest bude miran i dostojanstven i "vjeran svojoj izvornoj ideji".

"Nema stranačkih zastava, nema političara za mikrofonom, nema uvreda ni mržnje. Na eventualne provokacije odgovaramo prezirom i smijehom. Naš odgovor je pjesma. Danas nas gleda cijela Srbija, pokažimo joj koliko lepi i ponosni možemo da budemo", navodi se na fejsbuk stranici.

Kako javlja Betin izvještač iz Smedereva danas su u prodavnicama pištaljke poskupljele sa 20 na 40 dinara.

Pjevač Vlado Georgiev izjavio je da će u Smederevu biti u publici, umjesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsjednika Srbije.

Skup se organizuje nakon što je u više navrata otkazan njegov koncert.

Bonus video: