DS sakupila 10.000 potpisa za Jankovića

Podršku Jankoviću na predsjedničkim izborima pored DS, najavila je i Nova stranka, kao i brojni građanski pokreti u Srbiji
0 komentar(a)
Dragan Šutanovac, Saša Janković, Foto: Betaphoto
Dragan Šutanovac, Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.03.2017. 15:57h

Demokratska stranka (DS) je danas do oko 15 sati sakupila više od 10.000 potpisa podrške kandidaturi Saše Jankovića za predsjednika Srbije, rečeno je agenciji Beta u sjedištu te stranke.

Prikupljanje potpisa počelo je jutros u odborima DS širom Srbije i biće nastavljeno, a u DS-u su rekli da su takvu odluku donijeli jer smatraju da odziv građana pokazuje da su "počele promjene".

Podršku Jankoviću na predsjedničkim izborima pored DS, najavila je i Nova stranka, kao i brojni građanski pokreti u Srbiji.

Za predaju kandidature za predsednika Srbije potrebno je prikupiti najmanje 10.000 validnih potpisa građana.

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da očekuje da će tokom dana biti prikupljeno više od 10.000 potpisa potrebnih za kandidaturu Saše Jankovića za predsjednika Srbije i da će DS te potpise predati njegovom izbornom štabu.

"Očekujem da ćemo idućih dana predati te potpise i imati zvaničnu kandidaturu", rekao je Šutanovac novinarima prije nego što je potpisao podršku Jankovićevoj kandidaturi u prostorijama Opštinskog odbora DS-a na Zvezdari u Beogradu, gdje je veliki broj građana čekao da potpisom podrži Jankovića.

Šutanovac je naveo da je DS još juče mogla da priloži dovoljan broj potpisa da su uslovi bili fer i jednaki onim koje imaju stranke režima.

On je pozvao građane da 2. aprila izađu na izbore jer je, kako je rekao, vrijeme za promjene i za to da Srbija ne bude više jedna od najsiromašnijh zemalja u Evropi i regionu.

Bonus video: