Tači se susreo s Mogerini: Kosovo je najproevropskija država u regionu

Predsjednik Kosova je ocijenio da se Kosovo i region susrijeću s različitim izazovima, ali da su prioriteti isti – razvoj i učlanjenje u Evropsku uniju
243 pregleda 22 komentar(a)
Hašim Tači, Federika Mogerini, Foto: Beta-AP
Hašim Tači, Federika Mogerini, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.03.2017. 11:07h

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je posjeta visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini Prištini dokaz da je EU opredeljenja da i Zapadni Balkan bude njen dio.

"Kosovo je najproevropskija država u regionu i poruke Visoke predstavnice Mogerini daju podršku procesu integracije uopšte, ali i hitnih konkretnih koraka, kao što je liberalizacija viza", napisao je Tači na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je ocijenio da se Kosovo i region susrijeću s različitim izazovima, ali da su prioriteti isti – razvoj i učlanjenje u Evropsku uniju.

Tokom danačnje posjete Kosovu, Mogerini se pored Tačija susrela i s predsjednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem i premijerom Isom Mustafom.

Poslije završetka sastanka, očekuje se obraćanje Federike Mogerini i Mustafe medijima.

Ona će, poslije toga, u kancelariji EU u Prištini razgovarati s predstavnicima parlamentarnih stranaka, a potom putuje u Kosovsku Mitrovicu.

Prištinski mediji su prenijeli da radovi na mostu preko rijeke Ibar u Kosovskoj Mitrovici i dalje traju i da će Federika Mogerini na licu mjesta biti informisana o toku radova koje finansira EU.

Bonus video: