Vučić: Nigdje ne jurimo, ne vidim problem, donijeti su svi važni zakoni

"Nisam fasciniram vašim prijetnjama, nimalo nisam uplašen. Znam vas dovoljno, koliko hrabrosti nemate, nemate ni znanja ni ljubavi prema Srbiji", kazao je Vučić i protivnicima na predstojećim predsjedničkim izborima poručio da će ih sve pobijediti
105 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Skupština Srbije, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Skupština Srbije, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.03.2017. 15:11h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne vidi nikakav problem u tome što Skupština Srbije pred predsjedničke izbore neće raditi 28 ili 29 dana, i ukazao da su u vrijeme prethodne vlasti te pauze trajale i po tri mjeseca.

"Ništa nije blokirano, nigdje ne jurimo. Ne vidim nikakav problem, donijeti su svi važni zakoni", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao i da se nije uplašio "predstavnika bivšeg režima" i njihovih, kako je ocijenio, "direktnih prijetnji nasiljem".

"Nisam fasciniram vašim prijetnjama, nimalo nisam uplašen. Znam vas dovoljno, koliko hrabrosti nemate, nemate ni znanja ni ljubavi prema Srbiji", kazao je Vučić i protivnicima na predstojećim predsjedničkim izborima poručio da će ih sve pobijediti.

Osvrnuvši se na sastanak visoke predstavnice EU Federike Mogerini sa opozicionim predstavnicima, rekao je da svako ima pravo da se sastaje s kim želi, kao što se i on sastaje s kim hoće.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković odredila je pauzu u radu parlamenta sve dok ne budu okončani predsjednički izbori, čemu se usprotivila opozicija tražeći da Skupština normalno radi.

Bonus video: