Teške optužbe Ilića: Zaposleni u ministarstvima moraju da se obavežu da će glasati Vučića

"Neko ko osjeća da gubi vlast, koristi sve moguće metode da bi pobijedio", rekao je Ilić
1 komentar(a)
Velja Ilić, Foto: Screenshot (YouTube)
Velja Ilić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.03.2017. 15:03h

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić optužio je danas vlast da primorava zaposlene u ministarstvima, ustanovama i preduzećima da se obavežu da će glasati za predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

On je na konferenciji za novinare rekao da stranački aktivnisti, kako bi obezbjedili "sigurne glasove" traže od građana i brojeve mobilnih telefona navodeći da su u obavezi i da ih vode na birališta kako bi bili sigurni u ishod glasanja.

Ilić je zapitao i ko plaća stotinak autobusa koji svakodnevno prevoze građane, "koji ne znaju ni gdje ni zašto idu" a za potrebe Vučićeve kampanje. On je rekao da očekuje drugi krug predsjedničkih izbora i da će to najvjerovatnije, po odluci vlasti, biti na Uskrs.

"Neko ko osjeća da gubi vlast, koristi sve moguće metode da bi pobijedio", rekao je Ilić, čija stranka je podržala predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića.

On je rekao i da je od tada izložen izmišljotinama i napadima "u nekim novinama".

Ilić je rekao i da su se takvi napadi dešavali pošto je premijer posjetio te medije a najavio je da će ih njegov advokatski tim tužiti.

Zatražio je od Vučića i da podnese ostavku i prestane da zloupotrebljava državnu funkciju u predsjedničkoj kampanji.

Ponovio je da ovjeravanje potpisa podrške kod notara predstavlja veliki problem za opozicione kandidate i zatražio od nadležnih da riješe problem.

Pored toga, naveo je da za izgradnju dionice auto-puta Surčin-Obrenovac nije bio raspisan tender, dodavši da se na isti način rade i drugi veliki insfrastruktuni projekti.

Ilić je zatražio da nadležni utvrde zašto je došlo do toga kao i da tender za taj put ipak bude raspisan.

Rekao je i da je nadležnima poslao fotografije ministra Zlatibora Lončara s pripadnmicima "Zemunskog klana" i da ima još tih fotografija.

Bonus video: