Dačić: Vučića ne kandidujemo mi političari, nego narod Srbije

"Ovi izbori nisu laki jer će se protiv Vučića udružiti svi redom. Oni imaju za cilj da unište sve što smo dobro uradili u prethodnim godinama, prijete nekim ukrajinskim scenarijima, a ćute o BiH, o tužbi protiv Srbije, ustaštvu u Hrvatskoj, ćute o Kosovu i Metohiji, pljački poslije 2000. godine", kazao je Dačić
0 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.03.2017. 18:46h

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras u Vranju da je pobjeda najavljenog predsjedničkog kandidata vladajuće koalicije, premijera Aleksandra Vučića garancija da na čelo Srbije neće doći oni koji žele da zaustave Srbiju i vrate je unazad.

Dačić je na mitingu vladajuće koalicije kazao da su SPS i Srpska napredna stranka (SNS) različite stranke, ali da im je zajednički cilj da Vučić pobijedi na predstojećim izborima za predsjednika Srbije.

"Ovdje ste jer znate da Aleksandra Vučića ne kandidujemo mi političari, nego narod Srbije. Nemamo više puteva na ovim izborima, već samo jedan put i samo jednog kandidata koji ima program za budućnost Srbije. Zato Vučić u svom poslu ne smije da stane, a mi moramo da mu pomognemo na tom putu", kazao je lider socijalista i potpredsjednik Vlade.

Dačić je pozvao sve glasače SPS da na predsjedničkim izborima glasaju za Aleksandra Vučića, navodeći da time glasaju i za predsjednika socijalista, i za svakog člana i simpatizera te stranke.

"Ovi izbori nisu laki jer će se protiv Vučića udružiti svi redom. Oni imaju za cilj da unište sve što smo dobro uradili u prethodnim godinama, prijete nekim ukrajinskim scenarijima, a ćute o BiH, o tužbi protiv Srbije, ustaštvu u Hrvatskoj, ćute o Kosovu i Metohiji, pljački poslije 2000. godine", kazao je Dačić.

On je dodao da je jug Srbije "ratovao i borio se za državu kad je njoj bilo najteže", ali i da "ta pobjeda u ratu nikad nije postala pobjeda u miru".

"Jug Srbije je mnogo dao za Srbiju, podnio je najveće žrtve u Balkanskim ratovima, Prvom svjetskom ratu, Topličkom ustanku, Drugom svjetskom ratu. Ta pobjeda u ratu nikad nije postala pobjeda u miru jer su drugi krajevi uvijek više dobijali. Jug Srbije samo sa Vučićem i svima nama može da pobijedi i u miru", rekao je predsjednik SPS.

Bonus video: