Gojković: Janković i Jeremić žele da izazovu haos

Gojković je pozvala predsjedničke kandidate da poštuju Ustav, zakone i “volju građana Srbije koja jedino može da se iskaže na izborima”, kao i da “ne planiraju spaljivanje parlamenta kako su radili u skorijoj istoriji.”
1 komentar(a)
Maja Gojković, Foto: Beta
Maja Gojković, Foto: Beta
Ažurirano: 02.03.2017. 17:43h

Predsjednica parlamenta Maja Gojković odbacila je optužbe opozicije da suspendovanje rada Narodne skupštine. Ona je uzvratila optužbama da predsjednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković, i ostali lideri opozicije, planiraju da destabilizuju zemlju i izazovu haos.

Gojković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da su se Jeremić i Janković danas obratili novinarima u tom zdanju, uz njenu dozvolu, iako su time prekršena pravila, jer u parlamentu mogu da govore samo poslanici.

Kaže da im je dozvolila da dođu i da se obrte javnosti kako bi obesmislili sve ono što govore.

“Janković, Jeremić i svi ostali koji su pred vama obmanjivali javnost, iznosili neistine i izmišljali državne udare, treba da odgovaraju bar četiri puta za izazivanje državnog udara u Srbiji. Od 2000. do 2012, Skupština je četiri puta uvodila pauze ili nije radila za vrijeme predsjedničkih kampanja”, podsjetila je predsjednica Skupštine.

Janković, Jeremić i ostali lideri opozicije koji su danas govorili u Skupštini, prema njenim riječima, nisu zaineresovani za predizobrnu kampanju, iznošenje programa, pa čak ni za građane Srbije, već za nešto drugo – a to su, kako tvrdi, destabilizacija i haos koji planiraju da izazovu kada se suoče sa eventualnim rezulatima izbora.

Gojković je pozvala predsjedničke kandidate da poštuju Ustav, zakone i “volju građana Srbije koja jedino može da se iskaže na izborima”, kao i da “ne planiraju spaljivanje parlamenta kako su radili u skorijoj istoriji”.

Podsjetimo, Jeremić je danas u Skupštini rekao da se ove sedmice desio državni udar, zatraživši od Vučića da odblokira rad Skupštine i podnese ostavku na mjesto premijera, dok je Janković pozvao vlast "da vrati institucije gdje im je i mjesto".

Bonus video: