Vučić tvrdi da se Maja Gojković nije konsultovala s njim: "Nisam je vidio"

"Vidio sam je tek na konferenciji koju sam pratio u medijima i na Predsjedništvu kasnije, oko četiri-pet popodne", rekao je Vučić za Insajder.net u telefonskom razgovoru.
3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Ažurirano: 02.03.2017. 16:20h

Kandidat SNS-a za predsjednika Srbije i premijer te države Aleksandar Vučić na zahtijeve predstavnika opozicionih stranaka i predsjedničkih kandidata da deblokira rad Skupštine i podnese ostavku, za Insajder.net kaže da nema ništa s pauzom u radu Skupštine, da sve radi po Ustavu i zakonu i da "ne zna zašto im on smeta".

"Najprije, nisam ja taj koji može da blokira ili deblokira Skupštinu. Skupština radi mnogo marljivije nego u vrijeme kada je Jeremić 12 godina vodio vlast i u vrijeme stranaka koje su podržale Jankovića, Obradovića ili ne znam koga već od tih ljudi. Za mene su to vrlo čudni zahtjevi, kao da su s Marsa pali, pa ne znaju da u njihovo vrijeme po tri-četiri mjeseca nije bilo sjednica Skupštine, a nikada ih nije bilo u vrijeme izbora", rekao je Vučić i dodao da ne razumije šta je smisao svega.

Na pitanje kako je moguće da nema nikakve veze s odlukom o pauzi u redovnom zasijedanju Parlamenta, imajući u vidu da je predsjednica Skupštine Maja Gojković bila na konsultacijama u Vladi neposredno prije nego što je saopštila odluku o pauzi, Vučić kaže da se s njim nije konsultovala.

"Nemam nikakve veze. Nisam je vidio. Vidio sam je tek na konferenciji koju sam pratio u medijima i na Predsjedništvu kasnije, oko četiri-pet popodne", rekao je Vučić za Insajder.net u telefonskom razgovoru.

Predstavnici opozicije su uz zahtjev da premijer deblokira Skupštinu i podnese ostavku takođe ocijenili da je suspendovanjem rada Skupštine suspendovana i izborna volja građana Srbije.

Bonus video: