Gojković: Ako bude hitno, možemo da održimo vanredne sjednice

Na pitanje da li će možda izborna kampanja trajati 30 dana kako su pojedini mediji pisali, Gojković je rekla da će se prilikom odlučivanja držati zakonskog okvira od 30 do 60 dana
62 pregleda 0 komentar(a)
Maja Gojković, Foto: Betaphoto
Maja Gojković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.03.2017. 08:44h

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će danas prije raspisivanja izbora imati još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi utvrdila tačan datum raspisivanja predsjedničkih izbora.

"Još jedan sastanak ću imati sa pravnim timom da vidim kada sve mogu da raspišem izbore i za koje datume. Za nekoliko sati će biti to tačno definisano. U 13 časova ću datum saopštiti javnosti", rekla je Gojković za RTS.

Na pitanje da li će možda izborna kampanja trajati 30 dana kako su pojedini mediji pisali, Gojković je rekla da će se prilikom odlučivanja držati zakonskog okvira od 30 do 60 dana.

Ona je povodom odluke da parlament ne zasjeda dok se ne završe predsjednički izbori rekla da postoji mogućnost da se, ako bude nešto hitno, održi i neka vanredna sjednica.

Proljećno zasjedanje Skupštine Srbije juče je počelo, ali je određena pauza još tokom utvrđivanja dnevnog reda sjednice sve dok ne prođu predsjednički izbori.

Bonus video: