Pretučeni novinari informativnog portala poslije protesta u Skoplju

Prema očevicima, na koje se pozivaju mediji, nekoliko učesnika protesta su sa leđa napali novinare i udarali pesnicama i nogama, nakon čega su zbog povreda obojica završili u Urgentnom centru
2 komentar(a)
Skoplje protest, Foto: Reuters
Skoplje protest, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2017. 20:40h

Novinarska ekipa informativnog portala "A1 on" pretučena je večeras u Skoplju poslije završetka protesta za zaštitu imena i unutarnosti države i protiv promjena Ustava Makedonije, prenijeli su lokalni mediji.

Nakon protestnog marša, koji je drugi dan za redom organizovala Građanska inicijativa za zajedničku Makedoniju, fizički su napadnuti novinar Aleksandar Todevski i snimatelj Vladimir Želčevski.

Prema očevicima, na koje se pozivaju mediji, nekoliko učesnika protesta su sa leđa napali novinare i udarali pesnicama i nogama, nakon čega su zbog povreda obojica, kako je rekao urednik portala "A1 on" Predrag Petrović, završili u Urgentnom centru.

Nasilnici su im razbiili kameru, a potom su pobjegli. Portal "A1 on" najavio je da će podnijeti tužbu protov organizatora protesta.

Protestni marševi Građanske inicijative za zajedničku Makedoniju večeras su pored Skoplja organizovani i u još četiri grada u unutrašnjosti.

Bonus video: