"ČASNO SLUŽIM SRBIJI"

Nikolić: Bio sam vrijeđan, omalovažavan, potcjenjivan

"Nisam odustajao od principa, svoj posao sam radio sa što manje pompe i buke", rekao je Nikolić
73 pregleda 9 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Beta-AP
Tomislav Nikolić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.02.2017. 18:17h

Bio sam, a i sada sam, vrijeđan, omalovažavan, potcjenjivan, ali nagrada za trud bile su mi uspješne realizacije i dobrobit svih građana, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić tokom govora u Predsjedništvu Srbije povodom proslave Dana državnosti Srbije.

Obraćajući se zvanicama, Nikolić je rekao da časno služi Srbiji i da ponosno predstavlja svoju zemlju i brani njene interese svuda i uvijek sa jednakom odgovornošću "ne samo pred svojim precima i potomcima, već pred svim građanima", prenosi N1.

"Nisam odustajao od principa, svoj posao sam radio sa što manje pompe i buke", rekao je Nikolić.

Dodao je da mu je svaki građanin bio jedna i jednako važan i da se zbog toga odrekao stranke koju je stvorio.

"Zato sam svoj mandat započeo odričući se stranke koju sam stvorio i nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mjestu", poručio je Nikolić.

Govoreći o Danu državnosti, Nikolić je rekao da Srbija i danas živi svoja višjevekovna iskušenja i stradanja i prolazi kroz njih sa više ili manje uspjeha, vođena osobinama koje simbolizuju Karađorđe i Miloš.

"Uvijek joj je da bi opstala i pretekla, da bi pobjeđivala, bila potrebna Obrenovićeva mudrost i Petrovićeva hrabrost. Do dana današnjeg, a sa našom generacijom se to neće završiti. Takav je naš usud, naša slobodarska narav, naš karakter koji teži pravdi i brani osnovna prava čoveka", rekao je Nikolić.

Proslavi Dana državnosti u Predsjedništvu, kako prenosi N1, prisustvovao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On uoči prijema nije odgovarao na novinarska pitanja. Sa Nikolićem se prvi put pozdravio prilikom dolaska u Predsjedništvo i drugi put poslije govora, kada ga je i zagrlio.