Han u Skoplju: Makedonija da hitno formira vladu

"Danas sam ovdje da saslušam političke lidere kakav su dogovor postigli. Izbori nisu kraj procesa, sljedeći korak je formiranje vlade", rekao je Han
58 pregleda 2 komentar(a)
Johanes Han, Foto: Reuters
Johanes Han, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2017. 15:11h

Evropski komesar za proširenje i susjedstvo Johanes Han poručio je danas u Skoplju da nema vremena za gubljenje i da je potrebno hitno formiranje nove makedonske vlade.

Han je na završnoj konferenciji za novinare, nakon ministarskog sastanka o energetici, rekao da nije imao prethodnih sastanaka u Briselu na tu temu.

"Danas sam ovdje da saslušam političke lidere kakav su dogovor postigli. Izbori nisu kraj procesa, sljedeći korak je formiranje vlade", rekao je Han.

On je kazao da će to saopštiti i političkim predstavnicima sa kojima će se sastati do kraja dana.

"Što je veća većina u parlamentu, to bolje", rekao je Han i dodao da je odgovornost sada na političarima, prenosi Tanjug.

Gotovo dva mjeseca od vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji vlada nije formirana, a nakon što su propali pregovori mandatara Nikole Gruevskog, lidera VMRO-DPMNE sa najuticajnijom albanskom partijom DUI, predsjednik države Ðorđe Ivanov je najavio da će drugi mandat ponuditi stranci ili koaliciji koja bude imala najmanje 61 poslanički mandat.

Bonus video: