Stoltenberg: Politički lideri u Beogradu i Prištini da spuste tenzije

Generalni sekretar NATO će se sastati sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, premijerom Isom Mustafom, potpredsjednikom kosovske vlade Branimirom Stojanovićem i ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem, navodi se na sajtu
63 pregleda 2 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Reuters
Jens Stoltenberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2017. 11:01h

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je, uoči današnje posjete Kosovu, da politički lideri u Beogradu i Prištini moraju da spuste tenzije, prenosi danas list "Koha ditore".

Stoltenberg je poručio da će NATO nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbjednosti na Kosovu i da nikakve izmjene neće biti pravljene što se tiče prisustva snaga za održavanje mira dok se prethodno ne izanalizra situacija na terenu, navodi prištinski list.

Stoltenberg će posjetiti danas snage KFOR-a na Kosovu, a susrešće se i sa komandantom KFOR-a general majorom Đovanijem Fungom i sa pripadnicima KFOR-a, kao i sa glavnim predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, navedeno je na sajtu NATO.

On će se sastati i sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, premijerom Isom Mustafom, potpredsjednikom kosovske vlade Branimirom Stojanovićem i ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem, navodi se na sajtu.

Teme razgovora nisu najavljene, ali nije isključeno da će jedna od njih biti i zid kod glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, odnosno njegovo rušenje koje Priština najavljuje neodređeno za februar.

Bonus video: