Vučić protjerao iz Srbije izraelsku novinarku?

Kandidat za predsjednika Srbije Milan Stamatović osudio je brutalnu hajku režima na televiziju N1 i dopisnicu izraelskih medija
711 pregleda 28 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2017. 08:53h

Izraelska novinara Ravina Pazit tražila je intervju sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, međutim proterana je iz te zemlje.

Portal Opozicionar prenosi pisanje srpskih medija da je Pazit pokušala da dobije odgovor na samo jedno pitanje: Da li je tačna informacija da se novac iz EPS-a, Telekoma, RTB Bor i drugih javnih preduzeća Srbije, prebacuje na of šor račune na Kipru pa zatim u Saudijsku Arabiju odakle se ponovo vraća „opran“ u Srbiju da bi se njime finansirala građnja Beograda na vodi i da je aranžman sa navodnim arapskim investitorima samo paravan za najveće pranje novca u novijoj srpskoj istoriji.

Ona je, navodno, pozvana u kabinet premijera gdje je sačekao šef kabineta i saopštio joj da više ne uživa gostoprimstvo Vlade i da u najkraćem mogućem roku napusti Srbiju.

Kandidat za predsjednika Srbije Milan Stamatović osudio je brutalnu hajku režima na televiziju N1 i dopisnicu izraelskih medija Ravinu Pazit.

"U Srbiji Vučića i Nikolića postoje dva zabranjena pitanja: prvo, ko su misteriozni vlasnici „arapskog“ kapitala čija se prezimena završavaju na „ić“ i čiji novac oni ulažu u projekat „Beograd na vodi“ ili se spremaju da, po bagateli, kupuju najplodnije poljoprivredno i najatraktivnije zemljište i drugo, s kojim se to „kotraverznim ličnostima“ i zašto viđaju, druže i slikaju naši ministri i ostali vlastodršci", izjavio Stamatović.

"Ukoliko je novinar iz Izraela nepoželjan u našoj zemlji samo zato što je upitao Vučića, ono što ga i ja već dugo javno pitam: od koji para se finansiraju pojedini projekti i odakle dolaze tzv. strane investicije u Srbiju, i ako TV N-1 prolazi kroz „toplog zeca“ samo zato što pita otkud Vučićev ministar zagrljen sa ubicama Zorana Đinđića, moramo se zapitati u kakvom društvu i državi živimo", ističe Stamatović i dodaje da je sramota da niko od ostalih, prije svega domaćih, medija ne postavi ista pitanje premijeru i predsjedniku Srbije, jer obavljanje javne funkcije podrazumijeva odgovornost i transparentnost u radu, posebno kad su u pitanju investicije i trošenje novca uzetog od građana.

Bonus video: