Makedonija: Uhapšen, jer je prijetio da će ispaliti rakete na zgradu Vlade

Takođe se navodi da je taj muškarac prethodno tokom dana bio priveden u policijsku stanicu zbog drugog krivičnog djela za koje, prema sopstvenim tvrdnjama, nije bio kriv
75 pregleda 0 komentar(a)
Makedonija, Vlada, Foto: Shutterstock
Makedonija, Vlada, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2017. 11:18h

Policija je saopštila danas da je uhapsila pijanog muškarca koji je prijetio da će ispaliti rakete na zgradu Vlade Makedonije u Skoplju.

Kako se navodi, juče oko 17.40 časova, na telefonski broj 192 sa mobilnog telefona javio se muškarac u primjetno alkoholisanom stanju i bez predstavljanja rekao da će "za 16 minuta dvije rakete biti ispaljene na zgradu Vlade Makedonije da bi je uništile".

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su krenuli u akciju i našli čovjeka koji je prijetio, a zatim ga odveli u policijsku stanicu, gdje je objasnio da se na telefonski broj 192 javio zbog toga što je želio "da privuče pažnju pošto nije bio zadovoljan funkcionisanjem državnog sistema".

Takođe se navodi da je taj muškarac prethodno tokom dana bio priveden u policijsku stanicu zbog drugog krivičnog djela za koje, prema sopstvenim tvrdnjama, nije bio kriv.

Kako se dodaje, policija radi na rasvjetljavanju slučaja, a o tome je obaviješten i tužilac.

Zgrada vlade u Skoplju ranijih godina dva puta je napadnuta eksplozivnim napravama, ali učinioci nikad nisu pronađeni.

Bonus video: