Neće prisustvovati inauguraciji Trampa: Dodik nije dobio vizu

U saopštenju se navodi da put u SAD iziskuje više dana za pripremu i da ga je nedobijanje vize onemogućilo da te pripreme izvrši blagovremeno
12 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Reuters
Milorad Dodik, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2017. 12:40h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije dobio vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države, gdje je trebalo da prisustvuje svečanostima povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trampa.

"Predsjednik RS Milorad Dodik zahvalio je za poziv koji je primio da učestvuje u svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa i organizatore svečanosti obavijestio da je, nažalost, morao da otkaže najavljeni dolazak jer svega nekolika dana pred put nije dobio vizu za ulazak u SAD", saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

U saopštenju se navodi da put u SAD iziskuje više dana za pripremu i da ga je nedobijanje vize onemogućilo da te pripreme izvrši blagovremeno.

Dodik, kako se ističe, očekuje da će se sa ljudima iz nove administracije predsjednika Trampa sresti u najskorije vrijeme i da odlaganje susreta iz navedenih razloga neće spriječiti izgradnju konstruktivnijih odnosa i boljeg razumijevanja.

Dodik je 27. decembra prošle godine u američkoj amabasadi u Sarajevu predao zahtjev za redovnu vizu kako bi otputovao u SAD na manifestacije koje se organizuju povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trampa.

On je tada rekao da mu je odbijen zahtjev za diplomatsku vizu.

"Iz proceduralnih razloga ranije sam podnio zahtjev za diplomatsku vizu, ali je moj zahtjev odbijen uz obrazloženje da ne predstavljam organe BiH i da mi zbog toga ne može biti izdata ta viza, koju sam, inače, ranije redovno dobijao", istakao je tada Dodik.

Bonus video: