Anketa: Vučić bi mogao da pobijedi već u prvom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji

Vučić bi u drugom krugu ubjedljivo pobijedio i aktuelnog predsjednika Nikolića, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja sprovedeno između 16. i 26. decembra, na uzorku od 1.200 ispitanika
1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.01.2017. 08:37h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, ako bi se kandidovao, imao bi šanse da pobijedi već u prvom krugu predsjedničkih izbora, a aktuelni predsjednik Tomislav Nikolić mogao bi da ima veliki problem u drugom krugu, pokazuju rezultati ankete, koju si sproveli dnevni list "Politika" i agencija "Faktor plus".

Vučić bi u drugom krugu ubjedljivo pobijedio i Nikolića, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja sprovedeno između 16. i 26. decembra, na uzorku od 1.200 ispitanika.

"Politika" piše da ovo istraživanje pokazuje da je dilema, sa stanovišta vlasti, prilično opravdana.

Ovaj beogradski list takođe navodi da će Srbija kao i u 2016, i u ovoj godini imati izbore u aprilu, pa iako je ostalo nešto malo više od tri mjeseca do njih, još ima dosta nepoznanica, pa su u ovoj anketi pitanja koja se tiču predsjedničkih kandidata i izbora više hipotetička, budući da je mali broj zvanično najavljenih kandidatura.

Zaštitnik građana Saša Janković je u posljednjoj nedjelji stare godine javno rekao da namjerava da se kandiduje, ali o njemu se dugo spekuliše kao o mogućem zajedničkom kandidatu opozicije, pa je u ovoj anketi uvršten među potencijalne kandidate za predsjednik Srbije, piše "Politika".

Bonus video: