U Irkutsku 54 osobe umrle od trovanja sredstvom za kupanje

Koncentrat za kupanje 'Glog"' sadrži visoku koncentraciju metilovog alkohola, metanola ili antifriza, i mogao se kupiti po veoma niskoj cijeni, za nešto više od pola eura
71 pregleda 1 komentar(a)
Irkutsk alkoholičari, Foto: Twitter.com
Irkutsk alkoholičari, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 20.12.2016. 09:00h

Od konzumiranja sredstva za kupanje sa metanolom ili metil alkoholom 54 osobe umrle su do danas u Irkutsku, u Istočnom Sibiru, sapštile su lokalne vlasti.

Od subote uveče, više od 20 osoba je hospitalizovano, a poslije liječenja biće upućeni na liječenje od alkoholizma, izjavila je glavni psihijatar-narkolog Irkutske oblasti Elvira Tarbajeva.

"Koncentrat za kupanje 'Glog"' sadrži visoku koncentraciju metilovog alkohola, metanola ili antifriza, i mogao se kupiti po veoma niskoj cijeni, za oko 40 rubalja (nešto više od pola eura).

Vlasti su uvele vanredno stanje u čitavoj oblasti i zabranile prodaju svih neprehrambenih proizvoda koji sadrže alkohol.

Policija je istovremeno otkrila dvije ilegalne mini fabrike za proizvodnju alkohola i uhapsila sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovale u proizvodnji i prodaji koncentrata za kupanje.

U Irkustku je zbog umrlih danas objavljen dan žalosti.

Bonus video: