Zaharova: Rusija štiti Evropu od varvarstva, ne Ukrajina

"Zbog aktuelnog režima u Kijevu današnju Ukrajinu karakterišu marševi ekstremista i paravojnih grupa, rat protiv sopstvenog naroda, propaganda i manipulacija kao ključno sredstvo vladanja, provokacije kao spoljnopolitički koncept, korupcija, zastrašivanje novinara i kontrola nad masovnim medijima", navela je Zaharova na Facebook-u
81 pregleda 3 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Reuters
Marija Zaharova, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2018. 18:38h

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Rusija, a ne Ukrajina, ta koja štiti Evropu od varvarstva, militarizma i agresije, tiranije i terorizma.

Marija Zaharova je na taj način prokomentarisala izjavu ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da Rusija planira da zauzme Marijupolj i Berdjansk, prenosi Tas.

"Zbog aktuelnog režima u Kijevu današnju Ukrajinu karakterišu marševi ekstremista i paravojnih grupa, rat protiv sopstvenog naroda, propaganda i manipulacija kao ključno sredstvo vladanja, provokacije kao spoljnopolitički koncept, korupcija, zastrašivanje novinara i kontrola nad masovnim medijima", navela je Zaharova na Facebook-u.

Ukrajinu, dodala je, takođe karakterišu i nacionalizam kao nacionalna ideja, diktat policijskih agencija, nedostatak mehanizma javne kontrole i erozija institucija vlasti, prenosi Tanjug,

Bonus video: