Erdogan: Nastavljamo borbu protiv terorizma do samog kraja

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Šojlu poručio je ranije danas da će se osvetiti za smrt više od 30 policajaca
4 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2016. 12:42h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da će vlada nastaviti da se bori protiv terorizma "do samog kraja", nakon što je protekle noći ispred stadiona u Istanbulu izveden dvostruki bombaški napad u kojem je ubijeno 38 ljudi.

"Moja zemlja i moj narod mogu da budu sigurni da ćemo se boriti protiv pošasti terorizma do samog kraja. Nećemo dopustiti da napadi prođu nekažnjeno. Napadači će platiti visoku cijenu", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare u Istanbulu, prenosi AFP.

Erdogan je potvrdio podatke koje je ranije iznio ministar unutrašnjih poslova, ponovivši da je u napadu, za koji vlada smatra da je najvjerovatnije djelo Kurdistanske radničke partije (PKK), ubijeno 38 osoba, dok je 155 ljudi ranjeno, navodi Rojters.

Istovremeno, turski premijer Binali Jildirim rekao je da vlada "skoro nema nikakve sumnje" da je PKK, koju su turske vlasti zabranile, stoji iza dvostrukog bombaškog napada u Istanbulu.

Jildirim je, u izjavi novinarima nakon obilaska ranjenih u bolnici, rekao da je taj napad prilika da turske snage bezbjednosti još više gone tu ekstremističku grupu.

"Istraga je još u toku, ali gotovo da možemo reći da nemamo sumnje da je to djelo PKK", istakao je Jildirim.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Šojlu poručio je ranije danas da će se osvetiti za smrt više od 30 policajaca koliko ih je ubijeno u napadu ispred stadiona u Istanbulu, upozorivši one koji su izrazili podršku napadačima na društvenim mrežama.

"Prije ili kasnije, osvetićemo se. Ova krv neće biti ostavljena prolivena po zemlji, koja god da je cijena toga", rekao je Sojlu u komemorativnom govoru u sjedištu istanbulske policije, prenio je Rojters.

Šojlu je ranije danas, na konferenciji za novinare, rekao da među ubijenima ima sedam civila, dok je jedna osoba neidentifikovana, a rano jutros je izjavio i da je desetoro osumnjičenih već uhapšeno.

Bonus video: