Savjetnik Erdogana optužio kuvare da su špijuni: Zašto Englez i Italijan lutaju po selima...?

"Oni im otkrivaju svoje tajne, govore da su vojne baze u blizini, depoi municije i kako se može stići do tamo", rekao je Bulut i pozvao ljude na oprez ističući da on ne pretjeruje i da to nije "konspirativna teorija"
51 pregleda 0 komentar(a)
Jigit Bulut, Foto: Twitter
Jigit Bulut, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.12.2016. 16:37h

Savjetnik turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana za ekonomske poslove Jigit Bulut ocijenio je danas da su strani kuvari koji učestvuju u televizijskim emisijama, "prikriveni" špijuni.

Bulut je do tog zaključka došao gledajući emisiju u kojoj su dva kuvara iz Engleske i Italije obilazila turska sela i pripremali lokalne kulinarske specijalitete, prenosi AFP.

"Zašto Englez i Italijan lutaju po selima Anadolije i Trakije, šta je cilj toga? Oni prikupljaju podatke", rekao je Bulut u intevjuu za nacionalnu televiziju A-Haber.

Prema njegovim riječima, stanovnici tih mjesta su lakovjerni, jer otvaraju svoja vrata kuvarima.

"Oni im otkrivaju svoje tajne, govore da su vojne baze u blizini, depoi municije i kako se može stići do tamo", rekao je Bulut i pozvao ljude na oprez ističući da on ne pretjeruje i da to nije "konspirativna teorija".

Nekoliko turskih televizija zaposlilo je strance da putuju po zemlji i da pokazuju oduševljenje na svakom koraku zbog dobre hrane i ljubaznih domaćina, ali Bulut nije precizirao na koju je tačno emisiju mislio.

Turski mediji, uključujući opozicione, aludirale su na emisiju na privatnoj NTV "Ukusi od Evrope do Anadolije", u kojoj učestvuju Holanđanin Vilko van Herpen i Italijan Danilo Zana.

Bulut, koji je i bivši novinar, postao je Erdoganov savjetnik 2013. godine, dok je on još bio premijer, a poznat je po bizarnim savjetima za vrijeme demonstracija 2013. godine protiv Erdogana, gdje je za proteste krivio njemačku avio kompaniju "Lufthansa".

Poznat je i po izjavi da protivnici Erdogana pokušavaju da ga ubiju "telekinezom".

Broj savjetnika koje ima Erdogan još uvijek nije poznat.

Bonus video: