Cipras: Nema vanrednih, izbori za tri godine

U istraživanju agencije "Pablik išju", nekada obožavani Cipras se plasirao na šesto mjesto liste najpopularnijih lidera parlamentarnih stranaka, od ukupno osam na listi
67 pregleda 0 komentar(a)
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2016. 18:12h

Premijer Grčke Aleksis Cipras odbacio je glasine o mogućim vanrednim izborima, dodajući da će oni biti održani za tri godine, kao što je i planirano, prenosi agencija ANA.

On je, po završetku skupa UNESKO-a u Abu Dabiju, na pitanje novinara o mogućnosti prijevremenih izbora, komentarisao neke zemlje gdje građani uskoro izlaze na birališta i dodao: "Jedina zemlja koja će za tri godine imati izbore je Grčka."

Cipras je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima učestvovao na konferenciji UNESKO-a o zaštiti kulturnog nasljeđa u oružanim sukobima.

Nedavno objavljena anketa u Grčkoj pokazala je da je aktuelni premijer Aleksis Cipras među najnepopularnijim stranačkim liderima u toj državi.

U istraživanju agencije "Pablik išju", nekada obožavani Cipras se plasirao na šesto mjesto liste najpopularnijih lidera parlamentarnih stranaka, od ukupno osam na listi.

Cipras je dobio svega 24 odsto pozitivnih mišljenja, daleko iza prvoplasiranog konzervativnog opozicionog lidera Kirjakosa Micotakisa o kome pozitivan stav ima 45 odsto anketiranih.

Pored toga, 87 odsto anketiranih protivi smanjivanjima primanja i ekonomskim reformama koje traže kreditori od Grčke u skladu s uslovima posljednjeg paketa pomoći, koji je Cipras potpisao prošle godine, prenio je AP.

Bonus video: