Kameron: Pobjeda Marin Le Pen bi bio težak udarac za EU

Kameron, koji je podnio ostavku posle referenduma 23. juna na kojima su se Britanci izjasnili za izlazak iz EU, zagovarao je ideju ostanka u EU. "I dalje mislim da bi bilo bolje za Veliku Britaniju da ostane u EU", rekao je Kameron
2 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2016. 13:50h

Bivši britanski premijer Dejvid Kameron ocjenio je danas u Nju Delhiju da bi pobjeda ekstremno desničarske kandidatkinje Marin Le Pen na predsjedničkim izborima predviđenim u maju 2017. u Francuskoj predstavljao "težak udarac" za Evropu.

"U zapadnoj Evropi su sve popularnije ekstremističke stranke koje odbacuju sistem i zagovaraju populizam a to predstavlja upozorenje da se učini velika promjena u ekonomskim i kulturnim pitanjima", rekao je Kameron.

Prema njegovim riječima, pobjeda Marin Le Pen na predsjedničkim izborima bi bila "težak udarac" za evropske vrijednosti.

Kameron, koji je podnio ostavku posle referenduma 23. juna na kojima su se Britanci izjasnili za izlazak iz EU, zagovarao je ideju ostanka u EU.

"I dalje mislim da bi bilo bolje za Veliku Britaniju da ostane u EU", rekao je Kameron.

Ankete u Francuskoj pokazaju da bi Marin Le Pen mogla da uđe u drugi krug predsjedničkih izbora i da će se vjerovatno boriti protiv kandidata desnice Fransoa Fijona.

Bonus video: