SUSRET SA ČAVUŠOGLUOM

Lavrov u Turskoj: Rusija će spasiti Alepo od terorista

Ruski ministar je istakao da Moskva i Damask ne stoje iza vazdušnog napada na sjeveru Sirije u kom su poginula četiri turska vojnika
3 komentar(a)
Mevlut Čavušoglu, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Mevlut Čavušoglu, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2016. 11:34h

Rusija će nastaviti operacije u istočnom Alepu i spasiće taj sirijski grad od terorista, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom posjete Turskoj.

Lavrov je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, poslije sastanka s turskim kolegim Mevlutom Čavušogluom u mediteranskom gradu Alanji, rekao da će Rusija nastaviti da ulaže napore kako bi omogućila dostavljanje humanitarne pomoći Alepu, prenosi Rojters.

Ruski ministar je istakao da Moskva i Damask ne stoje iza vazdušnog napada na sjeveru Sirije u kom su poginula četiri turska vojnika.

"S tim nemaju veze ni ruske, niti sirijske vazduhoplovne snage", istakao je Lavrov, prenio je AFP.

Čavušoglu je rekao da se sa Lavrovim saglasio o potrebi za primirjem u Alepu i ostalim djelovima Sirije, ali je napomenuo da je stav turske o sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu jasan.

Rusija je glavni Asadov prodržavalac, dok Turska podržava pobunjenike koji se bore da ga zbace s vlasti, navodi britanska agencija, dodajući da se pobunjenici nalaze pod opsadom u istočnom Alepu nakon brzog napredovanja sirijskih vladinih snaga koje ih je dovelo do ivice poraza.

Preporučujemo za Vas