NEKADA RADIO U DOMU

Uhapšen napadač iz staračkog doma na jugu Francuske

Tužilac izjavio da nije poznat motiv ubistva 54-godišnje žene u Domu "Zeleni hrastovi" za penzionisane sveštenike, časne sestre i druge koji su radili u misijama u Africi
1 komentar(a)
Monpelje ubistvo, Foto: Reuters
Monpelje ubistvo, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2019. 23:53h

Uhvaćen je ubica jedne žene zaposlene u domu za stare u Francuskoj, saopštile su večeras vlasti, dodavši da zločin nema veze sa islamističkim terorizmom. 

Državni tužilac grada Monpeljea, Kristof Bare, rekao je za agenciju Frans pres da je 47-godišnjak priveden mirno. 

Taj otac dvoje djece koji je služio u desantnim snagama, ali nije bio profesionalni vojnik, davno je radio u tom staračkom domu, rekao je izvor blizak istrazi. Sada je nezaposlen i izdržava se od sitnih poslova, kao što su popravke bicikala. 

Tužilac Bare je izjavio da nije poznat motiv sinoćnog ubistva 54-godišnje žene u Domu "Zeleni hrastovi" za penzionisane sveštenike, časne sestre i druge koji su radili u misijama u Africi.

Vanredno stanje uz pojačane mjere obezbjeđenja je u Francuskoj na snazi već godinu dana, od napada Islamske države u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, a islamistički ekstremisti su jula u katoličkoj crkvi u Normandiji ubili i jednog sveštenika.

Preporučujemo za Vas