PRIVEDENO SEDAM OSOBA

U Francuskoj spriječen novi teroristički napad

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kazneva je saopštio da je novi napad osujećen u okviru antiterorističke operacije sprovedene u Strazburu i Marseju
67 pregleda 0 komentar(a)
Bernar Kaznev, Foto: Reuters
Bernar Kaznev, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2019. 01:19h

Francuska policija za borbu protiv terorizma uhapsila je sedam osoba u Strazburu i Marseju, i po riječima ministra unutrašnjih poslova Bernara Kazneva, spriječila novi mogući napad.

Kaznev je saopštio danas da je novi napad osujećen u okviru antiterorističke operacije sprovedene u noći od subote na nedjelju u Strazburu i Marseju. 

On je rekao da je privedeno sedam osoba starosti između 29 i 37 godina, francuske, marokanske i avganistanske nacionalnosti, od kojih je njih šest bilo ranije poznato obavještajnim službama. 

Na jednog Marokanca su ukazale službe partnerskih država, rekao je ministar.

Kaznev je rekao da su hapšenja spriječila "teroristički akt koji je bio planiran dugo vremena". On nije identifikovao metu planiranog napada. 

Hapšenja su sprovedena pet dana prije otvaranja poznate Božićne pijace u Strazburu, koja privlači turiste iz cijele Evrope, i na koju je osujećen napad 2000. godine. 

Kaznev je rekao da su samo u novembru uhapšene 43 osobe u antiterorističkim akcijama - koje se sprovode poslije više napada u Francuskoj u poslednje dvije godine.