Njemačka: Racije u zoru u džamijama u deset pokrajina

Portparolka ovog ministarstva je za organizaciju DWR "Istinska vjera" kazala da se se radi o mreži za regrutovanje boraca Islamske države, ali je i naglasila da ništa ne ukazuje da je ova organizacija sama planirala neki napad, prenosi Rojters
2 komentar(a)
njemačka policija, Foto: Reuters
njemačka policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2016. 08:17h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke je saopštilo da je jutros u zoru policija pokrenula racije u džamijama, stanovima i kancelarijama u deset njemačkih pokrajina, kao i da su vlasti zabranile aktivnosti grupe optužene za pokušaj regrutacije boraca za Islamsku državu.

Portparolka ovog ministarstva je za organizaciju DWR "Istinska vjera" kazala da se se radi o mreži za regrutovanje boraca Islamske države, ali je i naglasila da ništa ne ukazuje da je ova organizacija sama planirala neki napad, prenosi Rojters.

"Ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer vjeruje da je ova grupa prekršila Ustav Njemačke i podsticala mržnju", dodala je portparolka.

Rojters navodi da bi De Mezijer tokom dana trebalo da iznese podatke o hapšenjima i zabrani ove organizacije, koja se sama nije oglasila o jutrošnjim racijama.

Bonus video: