Hofer želi da posreduje između SAD i Rusije

Hofer je u izjavi agenciji APA rekao da će zajedno sa ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom da se zalaže za održavanje samita dvije svjetske sile na neutralnom terenu u Beču
0 komentar(a)
Norbert Hofer, Foto: Reuters
Norbert Hofer, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2016. 11:15h

Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) na predsjedničkim izborima Norbert Hofer namerava, kako je rekao danas, da u slučaju izborne pobjede, zauzme posredničku ulogu u cilju poboljšanja odnosa SAD i Rusije.

Hofer je u izjavi agenciji APA rekao da će zajedno sa ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom da se zalaže za održavanje samita dvije svjetske sile na neutralnom terenu u Beču.

Prema njegovim riječima dolaskom novog američkog predsjednika Donalda Trampa postoji nada da će se odnosi SAD i Rusije poboljšati.

Hofer je ukazao da ne vidi negativne posljedice pobjede Trampa na predsjedničkim izborima u SAD.

On je rekao da već ima kontakt sa timom oko Trampa, ukazujući da je delegacija FPO, u izbornoj noći, bila prisutna u Tramp taueru u Njujorku.

Pored toga dobio je poziv od republikanskog poslanika u Kongresu i podržavaoca Trampa Stiva Kinga, koji je početkom oktobra boravio u Beču, da posjeti novog predsjednika SAD.

Bonus video: