Bendu Eagles of Death Metal zabranili ulaz u Bataklan

Prije godinu dana, 13. novembra teroristi Islamske države upali su na koncert EODM-a u Bataklanu i ubili 90 ljudi. Frutos je rekao da mu je muka slušati Hjuzove teorije zavjere
0 komentar(a)
eagles of death metal, Foto: Twitter
eagles of death metal, Foto: Twitter
Ažurirano: 13.11.2016. 10:14h

Članovima grupe Eagles of Death Metal, kalifornijskih rokera na čijem je koncertu prošle godine izvršen pokolj u Bataklanu, u subotu je zbog kontroverznih izjava njihovog pjevača zabranjen ulaz u tu dvoranu za vrijeme Stingovog koncerta.

"Došli su, izbacio sam ih. Postoje stvati koje ne možete oprostiti", rekao je direktor pariške dvorane Žilijen Frutos.

Frontmen benda Džesi Hjuz, jedan od dvojice članova benda koji su pokušali ući na Stingov koncert kojim je nakon godine neaktivnosti Bataklan ponovo otvoren, ranije ove godine izazvao je nevjericu u Francuskoj izjavom da su muslimanski članovi osiguranja dvorane bili saučesnici u masakru.

Prije godinu dana, 13. novembra teroristi Islamske države upali su na koncert EODM-a u Bataklanu i ubili 90 ljudi. Frutos je rekao da mu je muka slušati Hjuzove teorije zavjere.

"On svaka dva mjeseca daje navjerovatno pogrešne izjave. Optužiti naše osiguranje za saradnju sa teroristima, to je ludilo. I toga je dosta. To mora prestati", rekao je Frutos.

Hjuz je veliki pristalica Donalda Trumpa. Nedavno je bez ikakvih dokaza rekao da su muslimani slavili ispred dvorane kad su čuli za pokolj. Njegove izjave narušile su ugled benda i razljutile upravitelje dvorane. Nekoliko planiranih nastupa EODM-a na ljetnim festivalima u Francuskoj otkazano je. Hjuz je prije nego što je krenuo s kontroverznim izjavama rekao da želi biti prvi koji će ponovo svirati u Bataklanu.

Bonus video: