Skoro polovina Rusa strahuje od Trećeg svjetskog rata

Više od polovine Rusa podržava rusku vojnu intervenciju u Siriji, ali među njima ima onih koji smatraju da ta intervencija, iako je podržavaju, "negativno utiče" na sliku o Rusiji u međunarodnoj zajednici.
52 pregleda 9 komentar(a)
Moskva, Foto: Reuters
Moskva, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2016. 16:02h

Skoro polovina Rusa strahuje da bi tenzije između Rusije i Zapada zbog sirijskog konflikta mogle da dovedu do Trećeg svjetskog rata, saopštio je danas ruski nezavisni centar Levada.

Prema anketi sprovedenoj u 48 regiona, oko 48 odsto Rusa je reklo da strahuje da bi sadašnje tenzije između Rusije i Zapade mogle da "eskaliraju i dovedu do izbijanja Trećeg svjetskog rata".

Bojazan od izbijanja globalnog konflikta izrazilo je 29 odsto Rusa u anketi sprovedenoj u julu ove godine, naveo je ruski centar.

Levada dodaje da 52 odsto Rusa podržava rusku vojnu intervenciju u Siriji, ali među njima ima onih koji smatraju da ta intervencija, iako je podržavaju, "negativno utiče" na sliku o Rusiji u međunarodnoj zajednici.

Rusija od 30. septembra 2015. godine sprovodi vazdušne napade na sirijskom tlu podržavajući vlasti sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Zapad optužuje Rusiju da gađa protivnike sirijskog režima i civilne infrastrukture a ne samo položaje džihadista.

Bonus video: