SUMNJA SE DA LJILJA KOC RADI ZA OBAVJEŠTAJNU SLUŽBU SBU

"Ukrajinska Mata Hari": Spavala sa proruskim borcima, otimala ih, drogirala...?

Prema sopstvenom priznanju Ljilja je trenirana kao "lastavica" ili specijaln agent obučavana o tajnama zavođenja, što je navodno uključivalo seksualne odnose s mnogim metama
6 komentar(a)
Ljilja Koc, Foto: Screenshot (YouTube)
Ljilja Koc, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.02.2019. 07:57h

Ljilja Koc poznatija kao "ukrajinska Mata Hari" uhapšena je od strane proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, a optužbe za koje je terete su zavođenje i otimanje njihovih boraca, tvrde pobunjenici, piše Dejli mejl, a prenosi Blic.

Ljilja ima 28 godina, a proruski separatisti smatraju da radi za ukrajinsku obavještajnu službu SBU, kao i da njeguje odnose s nacionalističkim strankama u Ukrajini.

Fatalna Ljilja je uhapšena u Donjecku nakon što se sprijateljila s jednim od boraca na strani separatista i pokušala da ga drogira i prebaci na teritoriju koja se nalazi pod kontrolom Kijeva.

Kako tvrde izvori, ona je odmah nakon hapšenja priznala da su je naučili "kako da manipuliše muškarcima".

Prema sopstvenom priznanju Ljilja je trenirana kao "lastavica" ili specijaln agent obučavana o tajnama zavođenja, što je navodno uključivalo seksualne odnose s mnogim metama.

"Morale smo što da postanemo bliske s metama i da saznamo o njima što je više moguće. Seksualni odnos je bio uključen, a razgovore s metama bismo snimali", otkrila je Lilija koja je trenirala klasične vojne vještine kao što su pucanje, postavljanje eksploziva, čitanje mapa i slično, tvrde pobunjenici, piše Dejli mejl, a prenosi Blic.

Njeno "priznanje", za koje nije sigurno u kakvim je uslovima ili pod kakvim prijetnjama je morala da da, proslijeđeno je kontrolorima SBU-a od strane nacionalističke ukrajinske grupe Desni sektor, što upućuje na postojanje veze između Ljilje i (pro)ukrajinskih boraca.

Portparol ove grupe je negirao da je Ljilja volonterka ili članica njihove organizacije.

Preporučujemo za Vas