Ima li kraja političkoj blokadi Španije: Rahoj nije dobio povjerenje, pokušaće ponovo u subotu

"Nemate naše povjerenje a ni podršku", rekao je Rahoju predstavnik socijalista, druge stranke po snazi, Antonio Hernando
0 komentar(a)
Marijano Rahoj, Foto: Reuters
Marijano Rahoj, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2016. 19:22h

Vršilac dužnosti španskog premijera Marijano Rahoj danas nije dobio povjerenje većine poslanika u parlamentu, ali se očekuje da će na novom glasanju, u subotu, imati podršku što bi omogućilo formiranje manjinske konzervativne vlade u Španiji koja je u političkoj blokadi već deset mjeseci.

Rahoj iz Narodne partije obezbijedio je podršku 170 poslanika, šest glasova manje nego što mu je potrebno za većinu u parlamentu koji broji 350 mjesta.

"Nemate naše povjerenje a ni podršku", rekao je Rahoju predstavnik socijalista, druge stranke po snazi, Antonio Hernando.

Socijalisti su danas glasali protiv Rahoja, ali su pristali da budu uzdržani u drugom pokušaju glasanja o povjerenju u subotu kako Španci ne bi morali ponovo na izbore, prenosi AFP.

"Naša uzdržanost u subotu omogućiće vam da formirate vladu, ali to nije naša podrška vašoj vladi, a ni vašoj politici", poručio je Rahoju Hernando.

Bonus video: