MAFIJAŠKI OBRAČUN?

U Francuskoj ubijen muškarac porijeklom iz Srbije

List "Parizjen" dodaje da je ubijeni poznat policiji po krađi i finansijskim prestupima
4 komentar(a)
policija Francuska, Foto: Shutterstock
policija Francuska, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.10.2016. 20:12h

 Muškarac porijeklom iz Srbije, koji živi u francuskom gradu Le Blan-Menil u pariskom regionu, ubijen je u petak ispred svoje kuće u tom gradu, a najvjerovatnije je riječ o kriminalnom obračunu, javljaju danas francuski mediji.

Prema prvim rezultatima istrage, četiri osobe su ga čekale u automobilu ispred njegove kuće, a kada se parkirao ispred kapije, jedan od napadača je izašao iz automobila i pucao u njega.

Izvor blizak istrazi kaže da je 56-godišnji muškarac pogođen sa šest metaka kalibra 11,43 milimetra, dok francuski list "Parizjen" primjećuje da se taj kalibar često povezuje sa kriminalnim obračunima.

U napadu su ranjena još dva muškarca, zaposlena u građevinskoj kompaniji u vlasništvu ubijenog muškarca ili u kompaniji njegovog sina, ali se za ranjene ne navodi koje su nacionalnosti.

"Parizjen" napominje da je ubijeni muškarac pripadnik romske zajednice sa sjedištem u Le Blan-Menilu i da su pojedini članove te zajednice vezani za kriminal velikih razmjera.

List dodaje da je ubijeni poznat policiji po krađi i finansijskim prestupima, ali ne i po nasilju, kako tvrdi izvor blizak istrazi.

"Parizjen" navodi i da je kuća žrtve prije dvije nedjelje bila napadnuta iz vatrenog oružja.

Preporučujemo za Vas