Nastavnica u Austriji šokirala đake: Rekla da ako pobijedi Hofer stiže Treći svjetski rat?

Nastavnica je negirala takvu izjavu, ali je i priznala da je govorila o Hoferu i svjetskim ratovima, jer je neko tražio njeno mišljenje
56 pregleda 0 komentar(a)
Norbert Hofer, Foto: Reuters
Norbert Hofer, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2016. 09:21h

Predizborna kampanja u Austriji, uoči predsjedničkih izbora, koji su zakazani za 4.decembar, sve više dijeli društvo, a stigla je i do škola.

Jedna nastavnica iz Holabruna šokirala je đake i njihove roditelje upozorenjem da bi pobjeda kandidata Slobodarske partije Austrije (FPO) Norberta Hofera na presjedničkim izborima značila kretanje ka Trćem svjetskom ratu.

Nastavnica istorije i njemačkog jezika kazala je na nastavi "dođe li Hofer, dolazi Treći svjetski rat".

Jedna učenica je to prijavila i kazala da nastavnica bukvalno vrši pranje mozga đacima.

Ona je o čudnoj izjavi nastavnice informisala roditelje koji su kontaktirali poslanika FPO Kristijana Lauša tražeći da se razjasni situacija.

Nastavnica je potom negirala takvu izjavu, ali je i priznala da je govorila o Hoferu i svjetskim ratovima, jer je neko tražio njeno mišljenje.

Kancelarija pokrajinske obrazovne ustanove najavila je istragu ovog slučaja i podvlači da, ako su tvrdnje istinite, onda prijete posljedice po nastavnicu.

Ovaj slučaj pokazuje koliko je Austrija podijeljena pred predsjedničke izbore, ali i da je kampanja veoma "prljava", jer je obuhvatila sve sfere života, pa tako i škole.

Bonus video: