OSUMNJIČENI TINEJDŽER SE NALAZI U PRITVORU

London: Pojačana bezbjednost u metrou posle hapšenja

"Tajms" tvrdi da je riječ o "vuku samotnjaku" i da se strahuje kako je ovaj incident "prvi uvjerljivi pokušaj bombaškog napada na londonsku transportnu mrežu poslije više od 10 godina", ali Skotland Jard nije želio da komentariše te navode
0 komentar(a)
London metro, Foto: Twitter
London metro, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.02.2019. 09:57h

U londonskom metrou pojačana je bezbjednost, saopštila je danas policija, dan poslije hapšenja 19-godišnjeg muškarca nakon što je u vozu podzemne željeznice u britanskoj prijestonici pronađen sumnjivi paket, javlja AFP.

"Ljudi će vidjeti veći broj policajaca, uključujući i naoružane policajce, na najprometnijim prevoznim lokacijama i u njihovoj okolini", rekao je francuskoj agenciji portparol Skotland Jarda.

Britanska policija je juče uhapsila 19-godišnjeg muškarca u sjevernom Londonu u skladu sa zakonom protiv terorizma, nakon što je u četvrtak pronađen sumnjivi paket, a tokom hapšenja u prometnoj ulici pripremila je i pištolj za elektrošok, ali ga nije upotrijebila.

Osumnjičeni tinejdžer, koji je uhapšen na osnovu sumnje da je poručivao, pripremao i podsticao terorističke akcije, nalazi se u pritvoru.

"Tajms" tvrdi da je riječ o "vuku samotnjaku" i da se strahuje kako je ovaj incident "prvi uvjerljivi pokušaj bombaškog napada na londonsku transportnu mrežu poslije više od 10 godina", ali Skotland Jard nije želio da komentariše te navode.

Sumnjivi paket, čije je ispitivanje u toku, nađen je u četvrtak ujutro u vozu na stanici Severni Grinič.

Pripadnici jedinice za deminiranje izveli su kontrolisanu eksploziju kako bi sumnjivi paket učinili bezbjednim, a stanica metroa u kojoj je paket nađen bila je zatvorena na nekoliko sati, prenio je Rojters.

Od avgusta 2014, stepen opasnosti od terorizma u Britaniji je klasifikovan kao "ozbiljan", što znači da postoji velika vjerovatnoća da u toj zemlji bude izveden napad, podsjeća AFP.