Ero: Putin neće doći na razgovor o Siriji jer je to neugodno

Putin je trebalo da dođe u Pariz kako bi s francuskim kolegom Fransoa Olandom otvorio izložbu, kao i novu rusku pravoslavnu crkvu u centru Pariza
2 komentar(a)
Žan Mark Ero, Foto: Rojters
Žan Mark Ero, Foto: Rojters
Ažurirano: 12.10.2016. 13:44h

Ruski predsjednik Vladimir Putin "odbio je da dođe da razgovara o Siriji" u Parizu jer bi to bilo "vrlo neugodno" za njega u trenutku kad se intenziviraju ruska bombardovanja nad Alepom, ocijenio je danas šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero.

"Vladimir Putin odbio je da dođe da razgovara o Siriji, to treba zapamtiti. Žalim zbog toga", rekao je Ero dan nakon što je Kremlj otkazao posjetu Putina Parizu, predviđenu za 19. oktobar, prenosi AFP.

Putin je trebalo da dođe u Pariz kako bi s francuskim kolegom Fransoa Olandom otvorio izložbu, kao i novu rusku pravoslavnu crkvu u centru Pariza.

Kancelarija francuskog predsjednika objavila je da bi radni sastanak tim povodom bio moguć, pod uslovom da se isključivo posveti Siriji.

"U stvarnosti Putin je pojačao bombardiranje Alepa pa pretpostavljam da bi dolazak u Pariz i razgovor o Siriji bio vrlo neugodan", dodao je ministar, ocijenivši da se Moskva nalazi u "stanju izolacije" na međunarodnoj sceni.

Bonus video: