Putin: Rusija nikada nikoga nije prisiljavala i ne namjerava da prisiljava

"moramo da ojačamo bezbjednost i odbranu zemlje, da branimo svoju poziciju na svjetskoj sceni", istakao je Putin
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2016. 12:06h

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je danas da snaga Rusije leži u jedinstvu naroda i da je to jedan od ključnih uslova za očuvanje državnosti i nezavisnosti zemlje.

Putin je to rekao u obraćanju poslanicima na prvom zasjedanju Donjeg doma ruskog Parlamenta na kom će biti razmotrena pitanja koja se odnose na rusku ekonomiju i vanjsku politiku.

Neophodno je da se ojača odbrana zemlje, kazao je Putin i izrazio nadu da će parlament pružiti neophodnu političku i zakonodavnu podršku.

"I, naravno, moramo da ojačamo bezbjednost i odbranu zemlje, da branimo svoju poziciju na svjetskoj sceni", istakao je Putin.

On je naveo da Rusija nikada nikoga nije prisiljavala i ne namjerava da prisiljava, kao i da snaga zemlje nije samo u odbrambenoj sposobnosti i prirodnim resursima, već i u jedinstvu naroda, prenio je Sputnjik.

"Mi uvijek polazimo od toga da svaki narod i svaka zemlja ima isto pravo - da bude snažna. Nikada nikoga nismo prisiljavali i ne nameravamo da prisiljavamo. Snaga Rusije je u nama samima, ona je u našem narodu, našim ljudima, našoj tradiciji i našoj kulturi, u našoj privredi, u našoj ogromnoj teritoriji i prirodnim resursima i naravno, u odbrambenoj sposobnosti. Ali što je najvažnije, naša snaga je u jedinstvu našeg naroda", naglasio je Putin.

"Moramo imati na umu da su svi djelovi ruske snage o kojima sam upravo govorio, najvažniji, možda, ključni uslov za očuvanje naše državnosti i nezavisnosti", poručio je Putin.

Bonus video: