Ruski poslanik: Kupićemo cijelu Bugarsku, već smo uzeli pola obale

Tolstoj je unuk čuvenog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja, po profesiji je novinar i jedan od popularnijih ličnosti sa ruskog Prvog kanala, koji predstavlja glas ruskh vlasti
127 pregleda 26 komentar(a)
Crno more Bugarska, Foto: Reuters
Crno more Bugarska, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2016. 11:01h

Izjava jednog ruskog poslanika je šokirala Bugarsku, a ta država polako shvata da su mnogi državljani Rusije kupili nekretnine u toj državi i da sada imaju za cilj da postanu uticajna politička sila.

Pjotr Tolstoj, poslanik Jedinstvene Rusije ruskog predsjednika Vladimira Putina, je pričao o planovima Rusije u odnosima sa Bugarskom.

"Kupićemo cijelu drćavu. Već smo kupili pola obale", otvoren je bio Tolstoj.

Tolstoj je unuk čuvenog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja, po profesiji je novinar i jedan od popularnijih ličnosti sa ruskog Prvog kanala, koji predstavlja glas ruskh vlasti.

Tolstoj je naveo da Evropska unija mora da se duboko reformiše i odustane od širenja na zemlje koje su dio "ruskog nacionalnog interesa".

Ruski državljani su kupili već pola miliona domova u Bugarskoj, najviše na obali Crnog mora, podaci su Konzulata Rusije u Bugarskoj.

Na izjave Tolstoja je reagovao bugarski ministar spoljnih poslova Danijel Mitov koji je izjavu Tolstoja nazvao "arogantnom, kategorički pogrešnom" i naveo da ona ne pomaže razvoju bilateralnih odnosa.

Mitov je dodao i da izjava nije u skladu sa zvaničnim stavovima Rusije i naveo da se nada da će se zvanična Rusija ograditi od navoda Tolstoja.

Bonus video: