Putin: Pokušavaju da ožive imidž imperije zla, manipulišu javnim mnjenjem

Putin je rekao da će "Rusija podržati svakog kandidata u svakoj zemlji koji želi da izgradi sa Rusijom dobrosusjedske i partnerske odnose"
51 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Beta-AP
Vladimir Putin, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.09.2016. 10:41h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se u američkoj predsjedničkoj kampanji koristi negativna slika Rusije kako bi se manipulisalo javnim mnjenjem.

"Što se tiče upotrebe Rusije i ruskog predsjednika u predsjedničkoj kampanji u SAD želio bih da vjerujem da se radi o sve većem uticaju i značaju Rusije", rekao je Putin novinarima.

Putin je izjavio da "se prije svega radi o pokušaju manipulacije javnim mnjnjem", prenosi TAS.

"Vidimo pokušaje da se oživi imidž 'Imperije zla' koji se koristi za zastrašivanje mase", ocijenio je ruski predsjednik.

Putin je takve akcija nazvao "prilično grubim i kontraproduktivnim pokušajima koji nisu povezani sa unutrašnjim problemima SAD".

On je dodao da će "Rusija podržati svakog kandidata u svakoj zemlji koji želi da izgradi sa Rusijom dobrosusjedske i partnerske odnose".

"Pratimo pažljivo šta se dešava u SAD i drago nam je kada se u obraćanjima istakne neophodnost ravnopravne saradnje sa Rusijom kao pitanje od velikog značaja i za tu zemlju kao i za međunarodnu zajednicu", rekao je Putin.

Bonus video: