Ukrajina zabranila glasanje za ruski parlament: Ne priznati rezultate iz Krima i Sevastopolja

Moskva je potvrdila da su obaviješteni o toj odluci Kijeva, kao i da se trenutno radi na adekvatnom odgovoru, navodi Sputnjik
0 komentar(a)
Petro Porošenko, Foto: Reuters
Petro Porošenko, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.09.2016. 11:30h

Kijev je uputio zvanično obavještenje Moskvi da parlamentarne izbore, koji će u Rusiji biti održani 18. septembra, neće biti moguće organizovati u diplomatskim predstavništvima širom Ukrajine.

Moskva je potvrdila da su obaviješteni o toj odluci Kijeva, kao i da se trenutno radi na adekvatnom odgovoru, navodi Sputnjik.

Portparol ukrajinskog predsjednika Svjatoslav Cegolko saopštio je da je "sam Petro Porošenko naložio ministru inostranih poslova Ukrajine Pavlu Klimkinu da obavijesti Moskvu o tome".

Istovremeno, Vrhovna rada se obratila medunarodnoj zajednici sa molbom da se suzdrže od učešća u monitoringu parlamentarnih izbora u Rusiji i zatražila da ne prizna rezultate glasanja sa teritorija Krima i Sevastopolja.

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da Moskva ne namjerava da razmatra izborne procese koji se održavaju na teritoriji Rusije ni sa kim, piše Sputnik.

Parlamentarni izbori u Rusiji bicće održani u nedjelju, 18. septembra.

Bonus video: