Hiljade ljudi na protestu protiv koride u Madridu: "Manje nasilja i više inteligencije"

Protest je, navodi AP, dio rastućih napetosti između španskih naprednjaka, koji smatraju da je borba bikova nesumnjivi vid okrutnosti prema životinjama, i tradicionalista, za koje je ona dio španske kulture
0 komentar(a)
Madrid, protest, Foto: Reuters
Madrid, protest, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2016. 20:06h

Više hiljada aktivista za zaštitu prava životinja okupilo se danas u Madridu zahtijevajući da se u Španiji prekine sa održavanjem tradicionalnih borbi bikova.

Učesnici protesta, koji je organizovala Partija za zaštitu životinja (PACMA), prošetali su centrom Madrida, a obišli su i glavna turistička mjesta.

"Manje nasilja i više inteligencije", "Tortura nije kultura", uzvikivali su okupljeni, prenosi AP.

Protest je, navodi AP, dio rastućih napetosti između španskih naprednjaka, koji smatraju da je borba bikova nesumnjivi vid okrutnosti prema životinjama, i tradicionalista, za koje je ona dio španske kulture.

Najmanje 17 španskih gradova su smanjili opštinska sredstva, namijenjena koridi i ensijerima sa bikovima, ili su donijeli zakon kojima se ti običaji osuđuju ili zabranjuju, od kada je ljevičarska stranka Podemos po prvi put ušla u parlament na lokalnim i regionalnim izborima prije godinu dana.

Bonus video: