Ministar za Bregzit: Nema novog referenduma

Takođe je naveo da je britanska vlada čvrsta u odluci da želi odnos sa EU o "što je moguće slobodnijoj trgovini", a da istovremeno zadrži kontrolu nad imigracijom u Britaniju
0 komentar(a)
Dejvid Dejvis, Foto: Wikimedia.org
Dejvid Dejvis, Foto: Wikimedia.org
Ažurirano: 05.09.2016. 18:53h

Velika Britanija će napustiti Evropsku uniju i obnoviti svoj suverenitet, izjavio je danas britanski ministar za Bregzit Dejvid Dejvis naglasivši da neće biti drugog referenduma o tom pitanju.

"Kao što je premijerka jasno rekla, neće biti pokušaja da se ostane u EU na zadnja vrata", rekao je Dejvis u parlamentu.

On je naglasio da neće biti "pokušaja odlaganja ni osujećivanja volje britanskog naroda", prenosi Rojters.

"Neće biti ni pokušaja da se organizuje drugi referendum zato što se nekim ljudima ne dopada prvi odgovor", rekao je Dejvis.

Takođe je naveo da je britanska vlada čvrsta u odluci da želi odnos sa EU o "što je moguće slobodnijoj trgovini", a da istovremeno zadrži kontrolu nad imigracijom u Britaniju.

Govoreći o pokretanju formalne procedure izlaska iz EU, Dejvis je rekao da je bolje da se to desi kasnije nego da London požuri sa pogrešnom pregovaračkom pozicijom.

"Aktiviraćemo Član 50 čim to bude razumno moguće", rekao je on.

Kako je dodao, više bi voleo da to bude "mjesec dana kasnije i ispravno, nego mjesec dana ranije i pogrešno".

Britanski parlament raspravlja o peticiji za raspisivanje drugog referenduma o članstvu u EU, kojom je prikupljeno više od četiri miliona potpisa.

Bonus video: