Putin: Rusija za dijalog i potpunu obnovu odnosa sa Britanijom u svim oblastima

Rojters je prenio da je Mej izrazila nadu u otvoreni dijalog sa Rusijom, iako se dvije zemlje ozbiljno razilaze u nekim stavovima
4 komentar(a)
Tereza Mej, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Tereza Mej, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2016. 20:10h

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je danas, u razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej, da Moskva želi da ponovo uspostavi veze s njenom zemljom u svim oblastima, saopštio je Kremlj.

Ovo je bio prvi sastanak Putina i Mej, održan na marginama samita G20 u Kini, a prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, bio je "dobar, konstruktivan i otvoren".

"Putin je jasno i nedvosmisleno naznačio da smo zainteresovani za potpunu obnovu naših odnosa i dijalog u svim oblastima, uključujući i one najosjetljivije", rekao je Peskov, prenijela je agencija AFP.

U tom smislu, Rusija je spremna za "pomak ako su i Britanci spremni za to", naveo je Peskov.

Rojters je prenio da je Mej izrazila nadu u otvoreni dijalog sa Rusijom, iako se dvije zemlje ozbiljno razilaze u nekim stavovima.

"Iako priznajem da će biti izvjesnih razilaženja između nas, postoje neke važne, kompleksne i ozbiljne teme i pitanja o kojima treba razgovarati i nadam se da ćemo moći da ostvarimo iskrene i otvorene odnose i dijalog", rekla je Mej.

Bonus video: