Dan žalosti u Italiji

Ožalošćene porodice počele su da sahranjuju poginule, a spasioci navode da u ruševinama nijesu pronašli nove preživjele, prenosi AFP
0 komentar(a)
Italija zemljotres, Foto: Reuters
Italija zemljotres, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2016. 08:11h

U Italiji je Dan žalosti, zastave su širom zemlje spuštene na pola koplja zbog 284 žrtve zemljotresa koji je rano u srijedu ujutru pogodio centralni dio te države.

Ožalošćene porodice počele su da sahranjuju poginule, a spasioci navode da u ruševinama nijesu pronašli nove preživjele, prenosi AFP.

Italijanski premijer, Mateo Renci i predsjednik Serđo Matarela prisustvovaće današnjoj sahrani 46 ljudi iz planinskih sela Arkuata del Tronto i Peskara del Tronto, koji će biti sahranjeni na groblju u gradu Askoli Piceno.

Lokalna gimnazija je pretvorena u kapelu, gdje ožalošćeni dolaze kako bi se pomolili pred 30 sanduka, među kojima su i mali bijeli sanduci za devetogodišnju Đuliju, koja je poginula kako bi spasila mlađu sestru i petogodišnjeg Đorđa.

Prema zvaničnim podacima, u italijanskim bolnicama je smješteno više od 388 povrijeđenih, a od srijede iz ruševina nije izvučen nijedan preživjeli.

"Mi ćemo ipak nastaviti da tražimo dok ne budemo sigurni da više nema nikoga", rekao je oficir civilne zaštite koji je dodao da su pretragu uključeni i detektori za toplotu.

Bonus video: