Jildirim: Turska u ratu sa svim teroristima

Prema njegovim riječima, nema sumnje da Radnička partija Kurdistana (PKK) stoji iza bombaškog napada na sjedište policije na jugoistoku zemlje
50 pregleda 1 komentar(a)
Binali Jildirim, Foto: Reuters
Binali Jildirim, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2016. 10:40h

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je danas da će se Turska osvetiti za bombaški napad u mjestu Džizre, u kom je ubijeno 11 policajaca, poručivši da je njegova zemlja krenula u rat protiv svih teorističkih organizacija.

"Daćemo tim groznim napadačima odgovor koji zaslužuju", istakao je Jildirim na konfrenciji za novinare u Istanbulu, prenijela je agenicija AFP.

Jildirim je naveo da nijedna teroristička organizacija ne može držati Tursku zarobljenom.

Prema njegovim riječima, nema sumnje da Radnička partija Kurdistana (PKK) stoji iza bombaškog napada na sjedište policije na jugoistoku zemlje.

Cilj terorističkih organizacija je da stvore državu u Siriji i Turskoj, ali u tome neće uspjeti, istakao je Jildirim, prenio je Rojters.

Najmanje 11 osoba je poginulo, a 78 ranjeno u eksploziji automobila-bombe na čijoj meti se našlo sedište policije u mjestu Džizre na jugoistoku Turske, javila je tv stanica NTV.

Ta stanica, međutim, nije navela izvor za broj žrtava.

Turski vicepremijer Numan Kurtulmuš je na Tviteru poručio da je Turska odlučna da zaštiti svoje granice i bezbjednost.

Nešto ranije, turski ministar zdravlja Redžep Akdah je rekao da je u napadu povrijeđeno više od 70 osoba. On je dodao da je broj poginulih zasad nejasan, ne iznoseći broj.

PKK je u Turskoj, SAD i EU na listi terorističkih organizacija.

Vlada u Ankari je optužila PKK za seriju napada izvedenih ovog mjeseca na jugoistoku zemlje.

Ta grupa je preuzela odgovornost za najmanje jedan napad i to na policijsku stanicu, naveo je Rojters.

Džizre se nalazi u provinciji Širnak, koja se graniči sa Sirijom i Irakom. U toj oblasti većinom žive Kurdi, napomenula je britanska agencija.

Bonus video: