Ponovo potres u centralnoj Italiji, broj stradalih porastao na 267

Prema juče objavljenim podacima italijanske službe za civilnu zaštitu, u snažnom zemljotresu, koji je u sredu pogodio centralne djelove Italije, poginulo je 250 ljudi
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2016. 07:51h

U snažnom zemljotresu, koji je u srijedu pogodio centralne djelove Italije, poginulo je 267 ljudi, najnoviji su podaci koje je danas u Rimu objavila služba za civilnu zaštitu.

Kako je saopšteno, povrijeđeno je skoro 400 osoba, prenio je Rojters.

Vlada Italije proglasila je vanredno stanje u pogođenim područjima.

Služba za civilnu zaštitu je navela da naknadni potresi i dalje potresaju tu oblast.

Od srijede je registrovano više od 900 potresa, a samo od ponoći 57.

U centralnim djelovima Italije u jutarnjim satima registrovan je novi snažan potres u mjestu Amatriče, koji je već teško oštećen.

Američki geološki institut navodi da je najnoviji potres bio jačine 4,7 stepeni Rihterove skale, dok italijanski nacionalni geološki institut navodi da je bio 4,8 stepeni.

Tom potresu, koji je registrovan nešto prije 6.30 sati, prethodilo je na desetine slabijih potresa tokom noći.

Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, koji je u srijedu u 03.36 sati zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara sjeveroistočno od Rima, osjetio se na širokom području središnje Italije nakon čega su mnogi ljudi istrčali na ulice.

Najteže je pogođeno područje između regija Lacio, Marke, Umbrija i Abruca gdje su uništena mjesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto u kojima su se ljudima pred zoru krovovi obrušili na glave dok su spavali, pa su osvanuli u ruševinama, krhotinama i prašini.

Galerija

Bonus video: