Premijer Krima: Stejt department iza pokušaja napada

"Istovremeno sam uvjeren da ta to nisu njihove sopstvene akcije i namjere. Stejt department SAD stoji iza njih zato što ukrajinski zvaničnici ne bi imali hrabrost da izvedu takve akcije"
0 komentar(a)
Krim, Foto: Reuters
Krim, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2016. 10:20h

Premijer regionalne vlade Krima Sergej Aksjonov izjavio je danas da američki Stejt department stoji iza pokušaja ukrajinskih vlasti da izvedu terorističke napade na Krimu.

Aksjonov je rekao da su se ukrajinske vlasti odlučile da krenu putem terorizma i da "prebace u inostranstvo metod koji su isprobali protiv svojih građana", prenio je Tass.

"Istovremeno sam uvjeren da ta to nisu njihove sopstvene akcije i namjere. Stejt department SAD stoji iza njih zato što ukrajinski zvaničnici ne bi imali hrabrost da izvedu takve akcije", rekao je šef vlade Krima, crnomorskog poluostrva koje je posle referenduma o odvajanju od Ukrajine 2014. pripojeno Rusiji.

Ruska Federalna služba bezbjednosti saopštila je juče da je spriječila terorističke napade na Krimu kojd je organizovalo obavještajno odjeljenje ukrajinskog ministarstva odbrane.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će Rusija uraditi sve da osigura bezbjednost građana i infrastrukture na Krimu i ocijenio su napadi na Krimu pokušaji skretanja pažnje sa unutrašnjih problema u Ukrajini.

Bonus video: