Kijev: Putin želi rat

Zvanični Kijev je ranije danas demantovao optužbe Moskve, a portparol ukrajinske vojne obavještajne službe je saopštio da je "to lažna informacija"
73 pregleda 9 komentar(a)
zastava Ukraine, Foto: Shutterstock
zastava Ukraine, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.08.2016. 18:03h

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova danas je povodom optužbi Rusije da je Kijev pokušao da izvrši teroristički napad na Krimu, saopštilo da ruski predsjednik Vladimir Putin traži način za eskalaciju konflikta sa Ukrajinom.

"Putin želi više rata. Rusija želi eskalaciju, očajnički traži provokaciju Ukrajine, testira reakciju Zapada", napisao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Dmitro Kuleba na Tviteru, prenosi Rojters.

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila da je spriječila teroristički napad na Krimu, koji je organizovala obavještajna agencija ukrajinskog Ministarstva odbrane, a Putin je optužio Ukrajinu da je izabrala terorizam, umjesto mirnog rešavanja ukrajinske krize.

Ukrajina "igra opasnu igru", rekao je Putin i ocjenio da su akcije Kijeva "glupe i kriminalne".

Zvanični Kijev je ranije danas demantovao optužbe Moskve, a portparol ukrajinske vojne obavještajne službe je saopštio da je "to lažna informacija".

Bonus video: