Francuska: Požar na proslavi rođendana, 13 mrtvih

"Žrtve su stradale od udisanja toksičnih gasova nastalih mješavinom plaštičnih materijala u plamenu"
2 komentar(a)
Francuska požar, Foto: Reuters
Francuska požar, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2016. 09:00h

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a šestoro je povrijeđeno u požaru koji je izbio rano jutros za vrijeme proslave rođendana u kafeu u gradu Ruan, na sjeveru Francuske.

Svih 13 žrtava je starosti između 18 i 25 godina, a među šestoro povrijeđenih je i djevojka koja se još uvijek bori za život, prenosi AFP.

Plamen su izazvale svećice sa rođendanske torte koje su zapalile polistirenski plafon podruma u kom je organizovana proslava, prenosi AFP.

Žrtve su stradale od udisanja toksičnih gasova nastalih mješavinom plaštičnih materijala u plamenu, saopštila je policija.

Policijski izvori su potvrdili da se nije dogodila nikakva eksplozija, kao i da su uzrok požara rođendanske svećice.

Gradonačelnik Ruana Ivan Kordier izjavio je da je "požar u baru Kuba libre izbio sasvim slučajno" i potvrdio da su svećice na torti uzročnik požara.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev u saopštenju navodi da je u požaru poginulo 13 osoba, a šest je povrijeđeno, od kojih se jedana nalazi u kritičnom stanju i dodao da je u gašenju požara učestvovalo 50 vatrogasaca.

Prema navodima agencija, ovo je najsmrtonosniji požar u Parizu od 2005. godine kada je u požaru u stambenoj zgradi u predgrađu Pariza poginulo 18 osoba.

Bonus video: