Papa: U Aušvicu sam se molio za sve žrtve rata i nasilja

Posjeta vrhovnog poglavara Rimokatoličke crkve Aušvicu protekla je u tišini, a on je u knjizi utisaka ostavio poruku: "Bože, imaj milosti prema svom narodu. Bože, oprosti ovoliku okrutnost", prenijele su agencije
2 komentar(a)
papa Franjo, Foto: Reuters
papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.08.2016. 12:12h

Papa Franjo izjavio je danas da je tokom obilaska nekadašnjeg nacističkog logora Aušvic Birkenau u Poljskoj mislio na sve okrutnosti današnjice u ovom svijetu, kako je rekao, "bolesnom od okrutnosti, nasilja i patnje".

Osvrnuvši se na svoju prošlonedjeljnu posjetu Poljskoj, papa je vjernicima u Vatikanu rekao:"U toj velikoj tišini molio sam se za sve žrtve nasilja i rata".

U Aušvicu je, dodao je, shvatio vrijednost sjećanja koje ne treba da se odnosi samo na prošlost već treba da služi kao upozorenje i odgovornost za sadašnjost i budućnost.

Posjeta vrhovnog poglavara Rimokatoličke crkve Aušvicu protekla je u tišini, a on je u knjizi utisaka ostavio poruku: "Bože, imaj milosti prema svom narodu. Bože, oprosti ovoliku okrutnost", prenijele su agencije.

Porukom je rekao sve što je želio da kaže u Aušvicu, naveo je papa Franjo, uvjeren da nema riječi koje mogu opisati užas koji se dogodio tokom Drugog svjetskog rata.

Bonus video: